seven

Kakel och klinker

Kakel & klinker

Vi har ett stort sortiment för att du ska hitta din favorit.

Granitkeramik vs. klinker och kakel

Granitkeramik är industriellt tillverkat av naturliga råvaror i huvudsak bestående av finmalt fältspat, sand och lera. Materialet torrpressas under högt tryck och bränns sedan under höga temperaturer. Resultatet blir ett extremt slitstarkt material vi kalla granitkeramik. 

Denna typ av keramik har i princip ingen vattenabsorberande förmåga, vilket till mångt och mycket är nyckeln till dess goda egenskaper. Kakel däremot absorberar mellan 10-20% vatten och ”vanlig” klinker upp till 10%. Detta kan göra dessa plattor mindre lämpliga i utrymmen med mycket vatten eller utomhus i vårt klimat.

Granitkeramik kan användas inomhus, utomhus på uteplatsen och trädgården, i och runt poolen. Materialet åldras eller solbleks inte, tål starka rengöringsmedel, syror och livsmedel, samt högt slitage från såväl gångtrafik som köksredskap. De passar alla ytor, såväl i hemmamiljö som offentliga rum och ytor.

Ljust, fräscht och lyxigt

Höganäs

Låt ljuset flöda in i badrummet och reflekteras i de ljusa plattorna. Lyxa till det med fantastiskt marmorkakel-badrum och kontrastera med färgstarka detaljer eller mjukt gröna växter.

Miniworx – White Herringbone blank | Carrara – White Hexagon matt | Marble Boutique – Fior di Bosco (grå) blank, Calacatta Statuario (vit) blank

DEEP – mjuka, ljusa färger med en härlig stenkänsla.
URBANCRETE – stora format och fina plattor.
VITA PLATTOR – klassikerna samlade, mängder av format av badrum kakel vitt.

 

Se hela Höganäs sortiment

Kakel och klinker från

Konradsson

Konradsson har över 50 års erfarenhet i branschen och slutar trots det aldrig att fascineras över kaklets alla möjligheter. Med branschens bredaste sortiment finns här allt det bästa att hitta för ditt projekt. Konradsson tar in all världens kakel, till ett och samma ställe. De jobbar hela tiden med att vara det miljömedvetna valet och är ISO-certifierade som visar att de systematiskt arbetar för att förbättra kvalitén och överträffa kundens förväntningar. Samt att de lever upp till miljökraven.

 

Se mer från Konradssons

Snyggt och modernt

Bricmate

Bricmate grundades 2007 och är ett svenskt företag specialiserat på granitkeramik. Med inspiration från hela världen genomsyras den skandinaviska basen.

För oss går kvalitet, service och hållbarhet hand i hand, och de har därför ett sparsmakat sortiment. Men för att leva upp till sin goda service kan varje platta hittas i flertalet storlekar för att matcha dina önskemål. Allt för att skapa rum med tidlös design och hållbarhet.

 

Besök Bricmate